divendres, 26 de novembre del 2010

Síntesi dels coneixements adquirits. Marta Prat

Hola,
Del treball en aquest primer bloc de la matèria, en destacaria dos aspectes que m'han sobtat molt. Un ha estat les dificultats amb què m'he trobat per treballar de manera col·laborativa en petit grup, segurament per la meva ineficiència en plasmar les meves idees divergents amb les companyes d'una manera clara i concisa, i l'altre ha estat de caire més positiu: la gran capacitat de treball en grup i de generació de producte de gran qualitat quan les línies de treball estan ben definides i cada membre del grup sap exactament de què s'ha de responsabilitzar i quina tasca ha de tirar endavant.
He vist les dificultats amb què es troba la persona coordinadora per tal de gestionar les diferents opinions i aconseguir que el treball avanci, sense fer que els components del grup sentin que treballen sols o ferits, o que la seva feina és endebades. Realment penso que la feina de la persona coordinadora és realment feixuga i digne d'agraïment!!!
El fet de treballar col·laborativament i veure les seves possibilitats i dificultats ha estat una experiència de la qual n'he pogut extreure moltes ensenyances que podré aplicar amb els meus alumnes, quan m'atreveixi a fer-los treballar d'aquesta manera.
Pel que fa als resultats del treball col·laboratiu me'n sento satisfeta, en haver participat a la wiki de grup, aportant valor, i ajudant a crear un entorn educatiu a partir d'una wiki i dels documents del GoogleDocs. He pogut comprovar que cada una d'aquestes eines té unes possibilitats i unes mancances que són útils per a determinades necessitats i situacions, i que és la persona coordinadora de l'entorn o del treball (professor, dissenyador educatiu, ...) la que ha de conèixer aquestes funcionalitats per aplicar-les amb eficiència i eficàcia en cada moment per aprofitar-les totes amb garanties d'èxit. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els teus comentaris. Sigues curós!