dijous, 25 de novembre del 2010



Proposta aplicable al meu entorn professional

Lídia López

Al Centre on treballo es porten a terme diferents cursos de Formació ocupacional, adreçats a persones desocupades que volen realitzar un reciclatge professional i tenir un millor posicionament davant del mercat laboral i més oportunitats de trobar feina.

Una de les especialitats treballades és la d’Auxiliar de geriatria que contempla un període de pràctiques en centres geriàtrics per consolidar els aprenentatges teoricopràctics adquirits al llarg del curs.

Durant el període de pràctiques, les alumnes han de realitzar un treball dels coneixements, habilitats i competències adquirides en aquest període i es realitzaria mitjançant una wiqui i el googledocs de la següent forma:

  • S’organitzarien grups de 3 ó 4 persones
  • La wiqui tindria una part estable que es podria aprofitar en més d’una edició i una altra que s’aniria canviant en cada curs.
  • A traves de la wiqui es presentaria el treball a realitzar amb material de consulta i de reforç, la presentació seria molt esquemàtica, clara i gràfica.
  • Els petits grups realitzarien el treball col·laboratiu mitjançant el googledocs .
  • Finalment cada grup penjaria a la wiki la presentació final.

El nivell dels projectes sol·licitats es plantejarien en funció del nivell de competències bàsiques i digitals dels i de les alumnes de cada curs (utilització d’altres eines web 2.0, fotos, vídeos,....).

Es podria buscar una altre Centre que realitzès la mateixa formació i compartir la wiqui i les presentacions.

4 comentaris:

  1. Hola Lídia, hi ha vegades que em sorprenc de que ampli és el món formatiu i com me'n alegro!
    Penso que fer aquesta formació a partir d'una wiki pot ser molt més propera al tema i als alumnes. També facilita tant el treball en grup que donen ganes...
    També estic d'acord amb tu que és una bona manera de treure molt profit de tots els recursos multimèdia i de les eines de la web 2.0. Jo ho intuïa quan em vaig apuntar a aquest Postgrau, era un del meus interessos directes, i veig que tu també. Segur que te sents satisfeta i que trobaràs un munt d'aplicacions més!
    Salutacions
    Carmen

    ResponElimina
  2. Hola Lídia,
    Em sembla una bona idea i a més amb el treball col·laboratiu de fons s'ajuden uns/es amb els altres a assolir tots els coneixements i dificultats que des de una perspectiva individual potser es quedarien amb dubtes.
    Per altra banda, una de les dificultats que et pots trobar és de quins recursos disposen els alumnes a casa per treballar. Potser no tots disposen d'ordinador i han d'anar a la biblioteca o buscar altres mitjans.
    Molt bona opció.
    Salutacions,
    Jordi

    ResponElimina
  3. Bona tarda, Lídia!
    A mi una de les coses que més m'agrada de la teva proposta és que a vegades, la gent que es dedica a aquest tipus de tasques assistencials queden una mica aïllats del món perquè passen moltes hores atenent els avis.

    Aprenent a fer servir aquestes eines per a l'aprenentatge no només afavorim el seu aprenentatge estem, a més, obrint-los vies d'escapament per a moments de pressió i, segurament, facilitant-los la possibilitat d'augmentar el currículum: cada dia són més freqüents els cursos de NT per a avis!

    Salutacions!
    ROSER

    ResponElimina
  4. Hola lidia,
    M’agrada molt la teva proposta i crec que pot ajudar moltíssim a les persones desocupades que volen reorientar la seva carrera professional, per desgràcia cada cop més nombroses degut al context de crisi en el que ens trobem.
    Els teus alumnes no només aprenen a treballar col•laborativament al voltant del centre d’interès (geriatria) sinó que milloren la seva competència digital, essent aquesta una competència fonamental en moltes possibles feines que puguin trobar al mercat de treball.
    Salut.Noé.

    ResponElimina

Esperem els teus comentaris. Sigues curós!