divendres, 26 de novembre del 2010

Futura proposta aplicable. Marta Prat

Com a professora de llengua anglesa d'un grup d'alumnes de 2n de Batxillerat que, des de primer de batxillerat, fan un intercanvi amb un centre de secundària a Suècia, proposo treballar mitjançant un programa Comènius l'entorn cultural més proper amb un esquema molt semblant al del prototip dissenyat en el primer bloc d'aquesta matèria. 
En l'esquema general de la wiki, es pot organitzar i distribuir tota la feina del projecte, i a partir d'aquest espai comú, preparar tot el material que es generarà en petits grups que treballaran als Google Docs. Un cop es lliurin les tasques de cada petit grup, caldrà pujar aquesta mateixa estructura de treball al nivell grup-classe i llavors editar i presentar el projecte Comènius, amb l'esperança de que sigui concedit.
Una altra opció seria treballar tot el projecte Comènius en una única wiki. En una part no editable pels alumnes es recolliria tota la informació necessària per dur a terme el projecte, i en pàgines editables per tal que els alumnes hi treballessin s'hi faria el treball pròpiament dit. La part de la comunicació entre els membres del grup i el coordinador del treball (professor/a, persona coordinadora del grup, per exemple) es podria fer mitjançant l'espai de discussió. En aquest cas no és necessari sortir a GoogleDocs per a conversar ni per a treballar.

4 comentaris:

  1. Bones Marta,

    A mi m'agrada més l'opció de treballar amb petits grups amb les tasques repartides i després fer el projecte conjunt grups-classe.
    En general bon sistema per la realització del projecte.

    Salutacions,
    Jordi

    ResponElimina
  2. Bona tarda, Marta!
    En primer lloc, voldria explotar-te una mica: he sentit a parlar molt d'això de Comènius, però no sé exactament de què va ^_^U Que me'n podries fer 5 ¢?

    A banda d'això, als alumnes els va molt bé presentar-se a projectes més grans que l'aula (projectes oficials): no només els motiva, sinó que aprenen valors com la paciència i la conformitat (que la vida no és justa!).
    Felicitats!
    ROSER

    ResponElimina
  3. Hola Roser,

    El Programa Comènius és un programa que promou la mobilitat i la cooperació entre els centres educatius d'Europa. Els centres poden treballar amb un altre (Bilateral) o multilateral (amb un màxim de 5 països). A la pàgina de l'Xtec hi pots trobar informació, i aquí també: http://www.xtec.cat/pap/cat/pap/comenius.html
    Al meu centre estem decidides a començar amb un de bilateral. Ja t'explicaré com anem!!
    Ben cordialment,
    Marta

    ResponElimina
  4. Bona nit Marta, em sembla que el prototip es tan versàtil que té infinites aplicacions, i que millor que en un projecte d'intercanvi amb altres centres!!
    En la segona proposta, amb el wikispaces jo no vaig aconseguir diferenciar els permisos, tu has pogut?
    Salutacions
    Carmen

    ResponElimina

Esperem els teus comentaris. Sigues curós!