diumenge, 28 de novembre del 2010

En primer lloc, disculpeu el retard en la meva proposta.
La meva possible futura proposta seria un curs Moodle perquè els professors aprenguin a treballar col•laborativament per projectes i centrant-se en l’assoliment de les competències bàsiques per part de l’alumnat.

Nom del curs:“Seguim millor
Alumnat: Professorat dels IES amb necessitat de renovació metodològica.
Justificació del curs: El Departament d’Educació obliga als interins novells a la superació del curs “Comencem bé” que inclou entre d’altres qüestions pinzellades de TIC/TAC i treball per competències bàsiques, però oblida la gran quantitat de professors amb molts anys d’experiència que són reticents al canvi metodològic que implica el treball per competències amb TIC/TAC (treball per projectes amb molta coordinació-col•laboració amb altres professors amb ajut de les eines digitals).
EVEA: Moodle
Grups de treball: cada IES, en funció del professorat interessat, aportaria 1 o varius grups de treball formats sempre per d3 o 4 professors de diferents especialitats.
Característiques del Curs Moodle “Seguim millor”: el nucli del treball col•laboratiu del curs estaria format pels fòrums de discussió, el xat i les wikis, on els diversos grups de professors discutirien i elaborarien la seva feina grupal. També els diversos consultors disposarien d’un tauler (diari de notícies) per realitzar l’orientació. El curs contindrà també altres recursos i tasques (fitxers amb arxius, enllaços a web, lliçons, glossaris, qüestionaris, Hotpotatoes, consultes, etc.). També es potenciarà l’intercanvi d’informació entre tots els participants amb un enllaç a un marcador social(com Mr.Wong). Finalment, seria interessant que els professors poguessin enllaçar el seu e-portfoli (Googlesites) al curs per poder reflexionar sobre el seu procés d’aprenentatge i rebre les oportunes retroaccions dels consultors.
Objectiu del curs: En el primer trimestre del curs, fent servir el curs Moodle, cada equip de professors elabora una proposta de treball per projectes per realitzar amb el seu alumnat, utilitzant les TIC/TAC per tal de que l’alumnat treballi les diverses competències bàsiques. En el segon trimestre cada equip de professors executa la seva proposta a l’IES, monitoritza el procés i valora el resultat final. En el tercer trimestre es posen en comú tots els projectes dels diferents IES en l’espai Moodle, per intercanviar punts de vista (punts forts i oportunitats de millora dels possibles projectes), establir sinèrgies i possibles col•laboracions futures inter-centres.

3 comentaris:

  1. Quina alegria veure't per aquí, Noé!
    La teva proposta crec que està ben raonada: és cert que hi ha professors amb força antiguitat als quals, la por a fer el ridícul davant dels alumnes (que ells suposen desencertadament que saben més que ells d'aquests temes) els bloqueja a fer servir les TIC. Bona idea!

    ResponElimina
  2. Hola Noé, em sembla que un lloc d'intercanvi com aquest pot ser un gran DINAMITZADOR per a la utilització de les TIC en el centre, bona idea! Sobre tot, el moodle pot tenir certa privacitat, pot donar la sensació de no sortir de l'espai del centre... un primer pas abans d'endinsar-se en la xarxa infinita!
    Salutacions
    CArmen

    ResponElimina
  3. Hola Noé,
    M'agrada molt aquesta proposta, en la que es permet la interacció entre el professorat i que fomenta l'ús de les TIC, en un entorn d'aprenentatge "entre iguals".
    Ben cordialment,
    Marta

    ResponElimina

Esperem els teus comentaris. Sigues curós!